Groenezorginitiatief De Rommeshoef

Door Tine van der Vloet op 10 oktober 2021, over deze onderwerpen: Landbouw, Welzijn
Groenezorginitiatief De Rommeshoef

8 oktober mocht ik op bezoek bij groenezorginitiatief De Rommeshoef in Essen. Een groenezorginitiatief is een initiatief van een bedrijf, vereniging of particulier waar personen met een handicap allerlei dagactiviteiten kunnen uitoefenen. Deze activiteiten zijn voornamelijk rond land- en tuinbouwproductie of andere activiteiten die betrekking hebben op de omgang met planten of dieren. De activiteiten die de zorggasten uitvoeren gebeuren onder begeleiding.

In De Rommeshoef zorgt zorgboer Toon samen met drie begeleidsters, een stagiaire en vrijwilligers voor 14 zorggasten. De gasten wisselen elkaar af en komen enkele dagen per week helpen in de zorgboerderij. Vaak kiezen personen met een handicap ervoor om enkele dagen per week te werken in de zorgboerderij in combinatie met andere ondersteuningsmogelijkheden, zoals een verblijf in een dagcentrum.

De Rommeshoef is een prachtige plaats in het noordwesten van de Kempen en ligt in een volledig groene omgeving. De zorggasten geven de eten aan de konijnen, rapen de eitjes van de kippen, verzorgen de lama’s, enzovoort. Ook kunnen ze er werken in hun eigen moestuin en verkopen ze hun zelf geteelde groenten.

In De Rommeshoef dient er niet alleen gewerkt te worden. Er is ook een plaats om tot rust te komen en een knutselkamer.

Ik ben grote fan van initiatieven zoals De Rommeshoef. De groene omgeving van de zorgboerderij zorgt ervoor dat de gasten helemaal tot rust komen en de dieren toveren een lach op hun gezicht. Kortom een geweldig mooi initiatief.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is