Tine van der Vloet

Spetser uit de Noorderkempen

 

Tine werd als ‘Spetser’ geboren in 1978. ‘Spetsers’ zijn de inwoners van Merksplas, een klein dorpje in de Noorderkempen tussen Hoogstraten en Turnhout en dicht bij de Nederlandse grens.

Tine is gehuwd met Ben Marynissen en samen hebben ze twee flinke zonen. Tine heeft zich steeds ingezet in de ouderraad van de school van haar kinderen. Daarnaast zet ze ook haar schouders onder de buurtwerking. Dit engagement kent ze al sinds haar jeugd. Als jongere was ze immers voorzitter van de Wereldwinkeljongeren en deed ze allerlei vrijwilligerswerk.

Een sociale duizendpoot

 

Zoals zo vaak, valt de appel niet ver van de boom. Tine groeide op in een warm en sociaal gezin. Haar ouders werkten in de medische- en onderwijssector en waren actief in vele lokale verenigingen. Als tiener ging ze dan ook vaak mee op kamp als vrijwilligster met personen met een beperking en ging ze helpen bij bejaarde mensen. Van daaruit is ook haar studiekeuze gegroeid. Tine studeerde graduaat in de orthopedagogie aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Ze heeft daarna 15 jaar ervaring opgedaan in de gehandicapten sector. Deze ervaring kan ze zeker inzetten bij het beoefenen haar politiek mandaat.

De lokroep van de politiek

 

In dat warme, sociale gezin van Tine was er steeds interesse in de politiek. De Zevende Dag was het hoogtepunt van de zondag. Haar broer Jan en haar echtgenoot zetten al vroeg de stap naar de gemeentepolitiek, toen nog onder de Volksunie.

Haar politieke interesse bleef groeien. Tot ze in 2009 opkwam voor de Vlaamse verkiezingen, als opvolger was het echter niet vanzelfsprekend om een mandaat binnen te halen. Ze bleef geëngageerd en is het hele politieke gebeuren blijven volgen. Ze kwam in aanraking met de N-VA-werking in de buurgemeentes en heeft samen met enkele N-VA collega’s een lokale afdeling in Merksplas opgericht. Sinds enkele jaren zetelt ze ook in het bestuur van het arrondissement Turnhout.

Bij de federale verkiezingen van 2010 werd ze nipt niet verkozen. In 2012 was ze lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Merksplas en sindsdien vervult ze vol overgave haar rol als oppositielid in de gemeenteraad. Op 25 mei 2014 vond je Tine op de Vlaamse lijst en behaalde ze een zetel in het Vlaams Parlement.

Op naar een mooie toekomst

 

Voor Tine is dit een nieuwe stap in haar politieke carrière. Ze wil haar dan ook graag blijven inzetten voor de gehele welzijnszorg. Ook wil ze er staan voor de Kempen! Samen met de N-VA wil ze gaan voor een eerlijke politiek, dat het een betere plaats mag worden voor onze kinderen en kleinkinderen!

In 2019 krijgt ze weer de kans van de partij om op te komen op de Vlaamse lijst. U vindt haar op plaats 11. Ze zou graag nog verder willen werken aan een socialer en warmer Vlaanderen de volgende jaren, maar daar heeft ze uw stem voor nodig.  Geef haar jouw stem en Tine zet haar beste beentje voor ook de volgende jaren. 

Curriculum vitae

 

Opleiding

1996-1999: Karel de Grote hogeschool te Antwerpen

studierichting: Graduaat in de orthopedagogie, specialisatie personen met een mentale handicap.

Professionele ervaring

Tine werkte 15 jaar als enthousiaste medewerker in de sociale sector. Ze werkte dagdagelijks met volwassen mensen met een handicap en beseft als geen ander dat zij de juiste aandacht verdienen.

Politiek curriculum

2009: Vlaamse verkiezingen, 13de plaats opvolger

2010: Federale verkiezingen, 11de plaats effectief

2012: Gemeenteraadsverkiezingen: lijsttrekker

2012: Provinciale verkiezingen: 8ste plaats

2014: Vlaamse verkiezingen: 17de plaats effectief

gemeenteraadslid sinds januari 2013

bestuurslid in het arrondissementeel bestuur

oprichter van de afdeling N-VA Merksplas

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is de rode draad in haar leven. Ze heeft jongeren en volwassenen begeleid op kampen van onder andere KVG, CM en JOKA.

Ook hielp ze jaren in de wereldwinkel en ben was voorzitter van de jongerenwerking van de wereldwinkel in Merksplas.

Ook nu zet ze zich vrijwillig in voor de ouderraad van de plaatselijke school en in de wijkwerking van haar straat.

 

Medewerkers

Bart Smans

Bart Smans
Parlementair medewerker