Vervoerstarieven de Lijn

Door Tine van der Vloet op 12 november 2014

Vandaag kwamen de vervoerstarieven voor 2015 van de Lijn aan bod in het actua-debat van het Vlaams Parlement. Gratis bestaat niet en gratis meerijden kan dan ook niet meer. Deze regel telt voor iedereen behalve voor personen met een handicap en hun begeleider, door exclusief voor hen het openbaar vervoer gratis te houden zorgen we voor een meer inclusieve samenleving voor hen.

Een Omnipas (25-64 jaar) zal 294 euro per jaar kosten. Met 0,81 per dag euro blijft de Omnipas spotgoedkoop tegenover veel alternatieven en zeker in vergelijking met andere openbaarvervoerbedrijven en andere regio’s. Wat we daarnaast kunnen onthouden is dat 65-plussers, kinderen van 6 tot en met 11 jaar en de rechthebbenden op een sociaal tarief een laaggeprijsd jaarabonnement kunnen krijgen.

Mensen die in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming hebben reeds een jaarabonnement voor 50 euro. Mensen met een vervoergarantie betalen 40 euro. Ongeveer 150 000 van de 470 000 abonnees kunnen genieten van deze tarieven.

Ik ben blij dat ook in het prijsbeleid van de lijn naar voren komt dat zij die het het meest nodig hebben een sociale correctie krijgen en dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is