Oplossing voor Antwerpse vakantie-initiatieven voor kinderen met een beperking in de maak?

Door Tine van der Vloet op 17 oktober 2017, over deze onderwerpen: Welzijn
Tine van der Vloet Widar de Funfabriek De Schakel Rusthuif

In de provincie Antwerpen werden er in het verleden via de provincie middelen voorzien voor vakantie-initiatieven voor kinderen met een beperking. Bij het opgaan van de provincies in het Vlaamse niveau werden deze door de provincie niet doorgegeven voor verderzetting. Ik kaartte dit aan bij minister Vandeurzen (welzijn) en minister Gatz (Jeugd) en deze beloofden hierover overleg.

10 vakantie-initiatieven in Antwerpen

Kinderen met een beperking kunnen tijdens de vakantie op tien plaatsen in de provincie Antwerpen op vakantiekamp. De provincie Antwerpen geeft hiervoor rechtstreekse subsidies, die, vanaf 2018, overgaan naar Vlaanderen. De financiële ondersteuning bedraagt jaarlijks 39.500 euro, verdeeld over tien initiatieven. Onder deze initiatieven vallen onder andere Widar uit Merksplas, De Schakel in Balen, Rusthuif in Arendonk en De Funfabriek in Beerse.

Vergetelheid bij de provincie

Aan alle provincies werd meermaals gevraagd om ervoor te zorgen dat alle projecten werden doorgegeven. Beide ministers bevestigden dat de provincie Antwerpen de projecten waarvan sprake in deze vraag niet doorgegeven. Door Vandeurzen werd me bevestigd dat gelijkaardige initiatieven voor Limburg wel gecontinueerd worden, dus de mogelijkheid moet bestaan om dit voor Antwerpen ook te doen. Minister Gatz beloofde om in overleg treden met zijn collega Vandeurzen bevoegd voor Welzijn om te bekijken welke oplossing er mogelijk is. Een goede zaakt, deze initiatieven zijn een echte meerwaarde voor de kinderen die eraan deelnemen. Het zou echt zonde zijn mocht dit door een vergetelheid niet meer kunnen doorgaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is