COVID-19 gevolgen voor de testfase van het zorgzwaarte-instrument voor minderjarigen

Door Tine van der Vloet op 25 mei 2021, over deze onderwerpen: Welzijn
COVID-19 gevolgen voor de testfase van het zorgzwaarte-instrument voor minderjarigen

Zorgzwaarte verwijst naar de hoeveelheid ondersteuning die een persoon met een beperking nodig heeft in zijn dagelijks leven. Deze zorgzwaarte wordt bepaald aan de hand van het zorgzwaarte-instrument. Dat instrument bepaalt de hoeveelheid ondersteuning die een persoon met een beperking nodig heeft.

Momenteel is er een nieuwe testfase van het zorgzwaarte-instrument voor minderjarigen aan de gang. De start van deze testfase was gepland in februari/maart 2020, maar COVID-19 gooide roet in het eten. Hierdoor werd de testfase grotendeels uitgesteld, maar er vond een heropstart plaats in oktober 2020.

Hoewel er in oktober 2020 een heropflakkering plaatsvond van het coronavirus werd beslist de testfase niet stop te zetten. Momenteel nemen hier 343 jongeren aan deel. 310 van hen zijn reeds toegewezen aan een inschaler. Tot op heden zijn er al 132 inschalingen gerealiseerd. Hoewel het vandaag de dag moeilijke omstandigheden zijn, blijven de meeste deelnemers erg gemotiveerd. Ondanks de motivatie willen de meeste onder hen wachten op veiligere omstandigheden.

Het afronden van deze testfase zal dus afhankelijk zijn van de verdere ontwikkelingen van het COVID-19 virus. Men is al enorm lang bezig met de ontwikkeling van dit instrument. Door COVID-19 heeft het project nog meer vertraging opgelopen.

Ik hoop toch dat we snel resultaten te zien gaan krijgen, want dit instrument is uiteraard belangrijk om de zorg juist te kunnen inschatten bij minderjarigen.

Ik volg dit met veel belangstelling verder op.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is