Versoepelingen van de COVID-19 maatregelen

Door Tine van der Vloet op 21 mei 2021, over deze onderwerpen: Welzijn
Versoepelingen van de COVID-19 maatregelen

De vaccinaties in de residentiële VAPH-voorzieningen zijn zo goed als afgelopen. De vaccinaties in de dagcentra en voormalige diensten zelfstandig wonen zijn volop bezig en in sommige gevallen al volledig afgerond. Hierdoor kunnen sommige COVID-19 maatregelen die worden genomen in de VAPH-sector, versoepeld worden.

Om over te gaan naar versoepelingen zijn er enkele voorwaarden waar vergunde zorgaanbieders aan moeten voldoen. Zo dient 70% van de actieve personeelsleden en 90% van de aanwezige gebruikers gevaccineerd te zijn en kunnen versoepelingen ten vroegste 10 dagen na de tweede vaccinatie starten.

Eerder vroeg ik aan Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke, tegen welke problemen vergunde zorgaanbieders het meeste oplopen in kader van de coronapandemie. Hieruit blijkt dat dit voornamelijk het vervoer, de frequentie van het aanbod en de samenstelling van de groepen is. Het is belangrijk dat vergunde zorgaanbieders alternatieven bieden aan hun gebruikers. Hier heeft men blijkbaar geen zicht op en dat betreur ik.

Hopelijk is de coronapandemie snel onder controle en kunnen we terug naar hoe het vroeger allemaal was.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is