Pleegzorg voortaan ook combineerbaar met een Persoonlijk Assistentie Budget

Door Tine van der Vloet op 10 januari 2019, over deze onderwerpen: Welzijn
Tine van der Vloet pleegzorg

Ouders met een pleegkind met een beperking wachten er reeds lang op. Voortaan is het ook mogelijk! Vlaams Parlementslid Tine van der Vloet is tevreden: “Pleegzorg is sinds 28 november 2018 combineerbaar met een Persoonlijk Assistentiebudget (PAB). Sinds januari 2016 pleit ik hiervoor, elk pleegkind met een beperking verdient een gelijke behandeling als een ander kind met een beperking.”

 

“Pleeggezin zijn voor een kind met een beperking, het is geen eenvoudige opdracht. Daarom is het belangrijk dat deze gezinnen en de kinderen goed ondersteund worden”, aldus Tine van der Vloet. In januari 2016 kon ik reeds aankondigen dat er voor meerderjarige pleegkinderen een oplossing kwam met de invoering van de persoonsvolgende financiering. In oktober 2016 volgde het nieuws dat pleegkinderen met een beperking ook recht hebben op een basisondersteuningsbudget. Voor minderjarige pleegkinderen met een beperking was het wachten geblazen, ik ben blij dat daar nu verandering in komt!

 

In 2016 werd aangekondigd dat een oplossing voor minderjarige pleegkinderen er pas zou komen bij de overgang naar persoonsvolgende financiering. Ondertussen werd onderzocht of een mogelijkheid binnen het huidige systeem van het Persoonlijk Assistentiebudget niet mogelijk was. Dit onderzoek blijkt afgelopen. In zijn antwoord op mijn parlementaire vraag van 6 december bevestigt de minister dat het PAB voortaan gecombineerd kan worden met pleegzorg. Zo is er nu een oplossing voor het probleem waar ik al sinds januari 2016 naar vraag. Goed nieuws dus voor pleeggezinnen met een minderjarig kind met een beperking!

De volledige parlementaire vraag en het antwoord van de minister kan je hier terugvinden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is