Nieuwsbrief September 2020

Door Tine van der Vloet op 28 september 2020

Beste lezers,

Hopelijk verkeren jullie en jullie familie allemaal nog in een goede gezondheid want Corona laat ons nog niet los.

Ook was deze zomer geen zomer als anders. Uitstapjes met vrienden, een barbecue met buren, reizen,… het verliep allemaal anders. Maar ook de zorg verliep of verloopt nog steeds anders.

Ouders die hun kind minder konden zien, of kinderen die hun ouders niet of veel minder konden gaan bezoeken in het rusthuis.

We zijn er nog steeds niet. Ook in het Vlaams Parlement wordt hier veel aandacht aan geschonken. Er is een speciale commissie voor opgericht.

Eerst kwam de ouderenzorg daar aan bod en vorige week kwamen de personen met een beperking aan bod. We hoorden allerlei getuigenissen, we hoorden positieve zaken, maar ook zaken waarvan we nu al weten wat het anders moet lopen in de toekomst. We trekken hier enorm veel lessen uit.

Wat ik zeker meeneem is dat vele mensen niet meer de zorg kregen waarop men recht heeft. Het contract liep gewoon verder, maar men kreeg niet de juiste zorg. Dit kan uiteraard niet.

Men heeft dit dan wel voor een deel willen oplossen met een verhoging van het budget van 17 procent, maar dat was vaak te ingewikkeld, te grote administratieve last en waar vond je plots een assistent?

De communicatie liep ook niet altijd vlot en zeer vaak online, ook iets wat niet altijd voor iedereen toegankelijk is.

Ik heb al verschillende zaken aangehaald in de commissie, u leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Ik wens u veel plezier met mijn nieuwsbrief en zorg goed voor jezelf en elkaar.

 

                                                                                    

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is