Nieuwsbrief oktober

Door Tine van der Vloet op 27 oktober 2017
nieuwsbrief 32 Tine van der Vloet

Het parlementaire jaar is opnieuw gestart. De discussies over de gevolgen van de invoering van persoonsvolgende financiering kwamen volop in de media en in het parlement aan bod.

 

In de hoorzitting van 17 oktober bevestigde het VAPH dat er dit jaar al 17 nieuwe groenezorginitiatieven én 17 nieuwe vergunde zorgaanbieders startten. Ook kwam naar voren dat meer en meer van de nieuwe budgethouders voor cash kiezen. Zij kiezen dus om hun zorg nog anders in te kopen, door de inzet van assistenten bijvoorbeeld. Er is dus meer keuze dan vroeger, dat er bij sommige voorzieningen lege bedden komen is dus logisch, iedereen zal zijn best moeten doen om zijn aanbod zo goed mogelijk uit te bouwen en te promoten.

 

Verder kan je lezen over de cijfers die ik onlangs terugkreeg betreffende de budgetten in 2017. Met de 44,5 miljoen uitbreidingsbudget krijgen 800 mensen extra een budget, ook zij kunnen dus instromen in het bestaande of nieuwe aanbod. Een oplossing voor hen, maar ook de anderen op de wachtlijst verdienen zo snel mogelijk een oplossing, er is dus nog werk aan de winkel! Dit, en nog meer in deze nieuwsbrief.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is