Nieuwsbrief November

Door Tine van der Vloet op 30 november 2016, over deze onderwerpen: Welzijn
nieuwsbrief_23 Tine van der Vloet

In het parlement staan de beleidsbrieven en de begroting voor 2017 centraal deze weken. In de commissie Wonen hou ik hierbij vooral de toegankelijkheid en gelijke kansen in het oog. In de commissie Welzijn volg ik zoals u weet alles betreffende personen met een beperking op. In de beleidsbrief staat dus vooral de omslag naar persoonsvolgende financiering op het programma. Ook de verdeling van het uitbreidingsbudget van 117 miljoen, dat in 2017 extra wordt uitgetrokken voor personen met een beperking, komt op de agenda.

Verder kan u nog lezen hoe ik de zorggarantie in het parlement aankaartte. Ook het voorstel van resolutie voor assistentiehonden waar ik aan meewerkte, en dat unaniem werd goedgekeurd, komt aan bod. 

Verder heb ik ook weer heel wat inspiratie opgedaan in het werkveld in het kader van parlementair werk. Ik praatte met Steven van den Heuvel van Cyclingforautism bij Gewoon Doen! (foto onder), ging ik op bezoek in het Thomashuis en de Herbergier in Vlijmen en deed een bedrijfsstage bij CT Paramedics in Grobbendonk. Daarnaast bleef ik ook  ideeën opdoen om de Groene Zorginitiatieven in te vullen! U leest het allemaal in deze nieuwsbrief.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is