Nieuwsbrief juni - juli

Door Tine van der Vloet op 12 juli 2018
nieuwsbrief 39 Tine van der Vloet

De laatste plenaire vergadering is gepasseerd, Het VAPH heeft ons een laatste keer voor de zomer te woord gestaan in de commissie Welzijn. Daarbij heb ik vooral mijn frustratie geuit dat minister Vandeurzen Persoonsvolgende Financiering voor minderjarigen op de lange baan wil schuiven. Ik hoor elke dag verhalen van mensen die op de omslag wachten, het hangt immers met vele factoren samen.

 

Goed nieuws is wel dat vanaf 1 juli 5.500 mensen met een beperking extra persoonsvolgend budget krijgen. Hiermee is de eerste fase ingezet om de historische scheeftrekking in financiering, die sinds de jaren 80 de sector tekent, recht te trekken. Dat werd hoog tijd!

 

Uit een vraag van mij bleek ook dat meer en meer sociale woningen toegankelijk worden gebouwd. Zo zet minister Homans mee in op de vergrijzing, ook niet onbelangrijk dus.

 

In de studio van Vlaamsparlement TV ben ik met Aditi het debat aangegaan over hoe we seksualiteit bij zorgbehoevenden bespreekbaar kunnen maken. Ook vroeg ik minister Vandeurzen nog om duidelijkheid te brengen rond de mogelijkheid om tolkuren voor doven en slechthorenden te bekomen bij Kind en Gezin.

 

Over al deze zaken kan je lezen in deze nieuwsbrief. Ik wens jullie een prettige vakantie toe!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is