nieuwsbrief december

Door Tine van der Vloet op 21 december 2017
nieuwsbrief 34 Tine van der Vloet

We zijn eind 2017, een belangrijk jaar voor de overstap naar persoonsvolgende financiering. Vorige bestuursperiode werd beslist om hierop in te zetten, in 2017 zijn we effectief overgestapt.

 

De overstap gebeurde met de nodige blutsen en builen. Iedereen wist dat individuele verhalen omzetten naar zijn nieuwe vorm niet makkelijk zou zijn. Dit bleek en blijkt nog steeds, er zijn door de minister ondertussen ook aanpassingen aangekondigd die moeten zorgen voor een meer correct budget. De communicatie is hierbij iets dat ik steeds aankaart als belangrijk, en dit bleek ook nodig. Ik kreeg, net als het  VAPH, de bijstandsorganisaties en alle betrokkenen honderden vragen over hoe het moet en kan.

 

Ik kreeg echter ook veel positieve opmerkingen van mensen die eindelijk hun zorg in kunnen kopen hoe ze dit wensen. Er zijn ook heel wat nieuwe zorgaanbieders bijgekomen en in 2017 kregen reeds 1.200 extra mensen een budget.

 

In 2018 is opnieuw heel wat geld uitgetrokken voor nieuwe budgetten. Zo kan verder worden gewerkt aan waar we naartoe moeten; een aangepast zorgbudget voor elke persoon met een beperking, waarmee de zorg naar keuze kan worden ingekocht. Ik wens u een prettig 2018 toe! Mijn volledige nieuwsbrief kan u hier lezen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is