nieuwsbrief december

Door Tine van der Vloet op 30 december 2016
Tine van der Vloet nieuwsbrief december

In het parlement stond december in het teken van de begroting en de beleidsbrieven van 2017. Dit zal een cruciaal jaar worden omdat de persoonsvolgende financiering (PVF) eindelijk van start gaat.

 

Er blijven vragen binnenstromen. Ook op de thema-avond persoonsvolgende financiering die ik op 12 december gaf zat de zaal overvol.

 

Niet alles loopt van een leien dakje, er zijn zorgen, en die heb ik ook bij de minister aangekaart. De regelgeving rond Groene Zorginitiatieven is nog niet rond. Door problemen met de betrouwbaarheid van de inschalingen van de budgetten werden deze niet verdeeld zoals initieel werd voorzien. Ongetwijfeld zullen er nog andere zaken bovenkomen. Het is een hele omschakeling en het was te verwachten dat niet alles vanzelf zou gaan.

 

Deze zorgen mogen de mogelijkheden die PVF zal bieden echter niet overstijgen. Er komt eindelijk een vorm van continuïteit voor de jongvolwassenen. Eindelijk zal je de keuze hebben om je budget elders te besteden. Eindelijk is er in 2017 een uitbreidingsbudget die naam waardig (117.5 miljoen extra erbij). Eindelijk zal je je zorgvraag kunnen omschakelen naar bijvoorbeeld assistentie zonder opnieuw op een wachtlijst te komen. Over de bezorgdheden en de mogelijkheden meer in deze nieuwsbrief.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is