Nieuwsbrief augustus - september

Door Tine van der Vloet op 27 september 2018
Nieuwsbrief Tine van der Vloet

Op maandag 23 september werd met de Septemberverklaring van minister-president Geert Bourgeois officieel het parlementaire jaar terug geopend. Met de commissie Welzijn waren we echter al enkele keren bijeengekomen tijdens deze maand. Ook in de zomer zat ik niet stil. Een kort verslagje van enkele van mijn schriftelijke vragen die ik stelde en mijn werkbezoeken kan u in deze nieuwsbrief terugvinden.

 

Tijdens de Septemberverklaring gaf Geert Bourgeois mee dat deze regering het meeste uitbreidingsbeleid ooit voorzag voor mensen met een beperking. Tijdens deze bestuursperiode werd 330 miljoen extra uitgegeven, maar liefst dubbel zoveel dan vorige regering. In 2019 wordt 100 miljoen extra uitgegeven, en dat is zeker nodig, de wachtlijst liegt er niet om. We moeten blijvend inzetten op het wegwerken hiervan!

 

Ook gaf de minister-president aan dat de lokale verkiezingen belangrijk zijn, omdat de gemeentebesturen het dichtst bij de burger staan. Als lijsttrekker in Merksplas wil ik dan ook op die betrokkenheid inzetten. Twee van mijn speerpunten zijn thema’s die niet alleen in Merksplas een probleem zijn . Ik wil inzetten op meer toegankelijkheid  van onze gebouwen en onder meer met de bouw van een Lokaal Dienstencentrum de strijd tegen vereenzaming mee aangaan.

Om het echter bij het Vlaamse beleid te houden, wat niet met deze gemeenteraadsverkiezingen te maken heeft, kan je lezen in deze nieuwsbrief.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is