Na 10 jaar in de politiek is het tijd voor iets nieuw .

Door Tine van der Vloet op 4 december 2023, over deze onderwerpen: Welzijn

Politiek... het zijn rare tijden wanneer de lijsten worden samengesteld. Want dat is het: een puzzel waarbij elk stukje moet kloppen.

10 jaar lang heb ik de kans gekregen om mijn beste beentje voor te zetten voor de burgers die mij contacteerden, voor mij kozen…

10 jaar lang mocht ik de stem zijn in de Commissie Welzijn voor zij die het zelf niet konden, voor alle personen met een handicap in heel Vlaanderen. Kleine steentjes heb ik mee verlegd, want in de politiek gaat het soms zo traag.

Groene zorginitiatieven heb ik zien groeien, ouderinitiatieven kwamen uit de grond, mensen kregen hun regie in eigen handen. Er was meer dan enkel een voorziening in het bos; er kwamen huizen in de straat. Er veranderde op dat vlak met de persoonsvolgende financiering enorm veel.

Wat ben ik fier dat ik een volksvertegenwoordiger mocht zijn! Met de voeten op de grond en geregeld terug in het werkveld, want daar moet je zijn als politicus.

Maar na 10 jaar verandert ook daar het landschap… en na veel nadenken en getwijfel, heb ik een keuze gemaakt.

Ik stap terug het veld in. Hoe of waar, dat weet ik nog niet, maar ik ben er zeker van dat ik daar ook steentjes kan verleggen.

Ik wens iedereen waarmee ik heb samen gewerkt enorm hard te bedanken. Uiteraard zijn er dat te veel om op te noemen. Ik zou niemand willen vergeten! Jullie hebben mij veel geleerd, jullie hebben mij bij de les gehouden, jullie hebben mij zaken aangereikt waarmee ik aan de slag kon.

Ik zei altijd: ik ben verkozen door de burgers, ik ben er voor de burgers en dat met een hart voor de zorg.

Ik sla na juni 2024 nieuwe wegen in, benieuwd welke dat zullen zijn. Tot dan werk ik uiteraard nog verder aan de lopende dossiers!

Hopelijk kom ik jullie nog wel tegen. Misschien in het mooie Spetsersdorp, Merksplas, want daar ga ik in oktober nog een keertje alles geven om de stem te kunnen zijn voor de Spetsers.

Tot ziens, tot gauw!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is