YOUCA Action Day: kruip in de rol van parlementair medewerker en steun het goede doel

Door Tine van der Vloet op 9 september 2019

Op donderdag 17 oktober is het weer zover. Dan is het YOUCA Action Day! 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren, van het vierde tot het zevende middelbaar, ruilen voor één dag de schoolbanken in voor de werkvloer. Daarvoor krijgen ze 55 euro, maar dat loon staan ze volledig af aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd, zowel in Guinee als in België. Voor 2019 slaan YOUCA, Trias ngo en lokale partners de handen in elkaar om de werkloosheid in Guinee te verminderen door het ondernemerschap bij jongeren te stimuleren.

YOUCA (Youth for Change and Action) – voorheen Zuiddag – is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen ze door hen bewust te maken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen en door hen te ondersteunen in hun engagement. Daarnaast zorgen ze voor unieke ontmoetingen met impact op het culturele, zakelijke en publieke leven.  

Altijd al eens willen weten hoe het er voor en achter de schermen aan toegaat in het Vlaams Parlement? Dan is dit jouw kans! Eén dag lang ben jij mijn sidekick en beleef je de politieke besluitvorming vanop de eerste rij. Interesse om mij én het goede doel te steunen? Solliciteer dan via deze link. Ik kijk al uit naar jouw komst!    

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is