Gratis bijstand bij de opstart van een budget– update

Door Tine van der Vloet op 25 mei 2021, over deze onderwerpen: Welzijn
Gratis bijstand bij de opstart van een budget voor personen met een beperking

Op 28 april kon u het artikel ‘Gratis bijstand bij de opstart van een budget voor personen met een beperking’ lezen op mijn website. De Vlaamse regering heeft zijn principiële goedkeuring verleend aan een wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 11 december 2015 houdende de vergunningsvoorwaarden en de subsidieregeling van bijstandsorganisaties om budgethouders bij te staan in het kader van persoonsvolgende financiering.

Dit wijzigingsbesluit zal ervoor zorgen dat personen die starten met een budget vanaf 1 mei gebruik kunnen maken van dit startersbudget. Verder voorzien we ook dat budgethouders die lid zijn geworden van een bijstandsorganisatie tussen 1 februari 2021 en 30 april 2021 dezelfde mogelijkheden kunnen genieten.

De definitieve goedkeuring van het besluit zal in de loop van mei of juni volgen. De bijstandsorganisaties gaven reeds aan dat ze hiermee rekening houden bij hun facturatie aan de budgethouders.

Ik vind dit zeer belangrijk! Het is goed dat men vanaf de start bij besteding van het budget goed geïnformeerd is. Hopelijk vindt iedereen snel de weg naar een bijstandsorganisatie eens het besluit is goedgekeurd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is