Dromen van een socialer Merksplas

Door Tine van der Vloet op 30 november 2017

Voor de Streekkrant mocht ik mijn dromen voor onze gemeente Merksplas uiteenzetten.

Dromen over de gemeente Merksplas, die heb ik zeker! Een veilige verkeerssituatie rond de scholen, buurtwerkingen die goed worden ondersteund, de wijkagent die je vaak tegenkomt in het straatbeeld,… maar als ik er één droom moet uithalen dan is het een nog socialer Merksplas.

Wij noemen onszelf  een zorggemeente, maar één van de zaken die bij een zorggemeente hoort is ook de vergrijzende bevolking, een doelgroep die  in onze gemeente bijna verdubbelt tegen 2030. Deze doelgroep verdient een plaats waar ze allemaal terecht kunnen, een sociale ontmoetingsplaats, en dat midden in ons dorpscentrum. Een samenwerking met onze zorginstellingen zou dit geheel nog mooier en socialer en vooral inclusiever maken! Het is belangrijk om naar de toekomst te kijken en gebaseerd hierop het beleid uit te stippelen.

De stem van de burgers is zeer belangrijk! We hebben een goed werkende jeugdraad met veel jonge geëngageerde mensen.  Een seniorenraad zou in Merksplas ook zeer welkom zijn. Senioren blijven langer actief en willen dit ook vertalen in hun stem in een adviesraad.

Ook qua sociale tewerkstelling zijn er mooie zaken te realiseren, meerbepaald op de site van de Kolonie. We mogen de geschiedenis van onze landlopers niet vergeten. De Kolonie heeft veel te bieden op toeristisch vlak, natuur, rust,… maar ik mis er nog wat op het sociale vlak! In samenwerking met de gevangenis of een voorziening voor mensen met een beperking kunnen daar mooie projecten groeien en bloeien!

Ik droom van een gemeente waarin we niemand uitsluiten. Op die manier maken we van onze gemeente een warme gemeenschap! 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is