De Hoef – Hulshout

Door Tine van der Vloet op 27 oktober 2021, over deze onderwerpen: Welzijn
zorginitiatief

Op 25 oktober ging ik op bezoek bij woonzorgcentrum De Hoef gelegen te Hulshout en lid van Orpea. Het is zowel een woonzorgcentrum als een aanbieder van assistentiewoningen.

Een assistentiewoning is een aangepaste individuele woning voor 65-plussers. Een erkende groep van assistentiewoningen kan voor maximaal 25 procent van deze leeftijdsgrens afwijken. Dit is ook het geval bij De Hoef. Vier van hun assistentiewoningen zijn voorzien voor personen jonger dan 65 jaar.

Er kan een zeer ruime doelgroep terecht in De Hoef, waaronder ook personen met een handicap. Zo hebben ze in het verleden al ingezet op de aanwerving van personeel met een gespecialiseerde kennis van de zorg van personen met een handicap, zoals ergotherapeuten.

In De Hoef zijn niet enkel personen met een beperking welkom, ook het gezin is er welkom. Zo zijn er assistentiewoningen met een eigen keuken, een eigen badkamer en hebben de woningen een  of twee slaapkamers. Dit zorgt ervoor dat het gezin samen kan blijven en dat er zorg aanwezig is indien gewenst.

Ik zie dit als een model voor de toekomst, een mix van zowel oude als jongere bewoners waar niets moet en alles kan. Bewoners kunnen bijvoorbeeld ook hun eigen assistent of poetshulp meenemen naar de assistentiewoning. Ze kunnen dus zorg opnemen zoals ze dat zelf willen. Het is een mooi model voor de toekomst van morgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is