Dag van de Ondernemer 2019 bij Gilbo vloer- en wandtegels

Door Tine van der Vloet op 22 november 2019, over deze onderwerpen: Economie, werk, sociale economie, innovatie en wetenschapsbeleid
Op de foto met Bart en Ellen, zaakvoerders van Gilbo

Op 22 november 2019 organiseerde UNIZO al voor de 6de keer traditie de Dag van de Ondernemer.

Op deze dag erkennen we hoe belangrijk ondernemers zijn voor onze maatschappij en voor de economie. We tonen dat we hun inzet, durf en doorzetting bewonderen. Van grote bedrijfsleiders en jonge starters tot de bakker om de hoek, de fietsenmaker en de schrijnwerker die je trap maakte. Ze maken stuk voor stuk een onmisbaar en belangrijk deel uit van ons dagelijks leven.

Samen met UNIZO zetten verschillende ondernemers die dag de deuren open voor Volksvertegenwoordigers. Zo kunnen de beleidsmakers ook een keertje in de interne keuken van een KMO kijken en in gesprek gaan met deze ondernemers.

Zo ook Ik. Ik bracht een bezoek aan Gilbo vloer- en wandtegels aan de Nieuwe kaai in Turnhout. Gilbo is een familiebedrijf wat gespecialiseerd is in het importeren van keramische tegels en toebehoren. Zij hebben tegels in alle mogelijke maten, kleuren en vormen. Ook bieden zij keramieken tegels met een natuursteen- of parketlook.

Samen met de zaakvoerder Bart Gillis en zijn echtgenote Ellen Van Wanseele had ik een heel interessant gesprek over de verschillende facetten van het ondernemen en welke problemen dit met zich meebracht. Zo passeerden het open zijn op zondag, moeilijk vinden van personeel, internet en sociale media de revue.

Na dit gesprek kon een rondleiding in de prachtige showroom door Bart en Ellen natuurlijk niet ontbreken. Hierdoor kreeg ik al meteen inspiratie om de badkamer te verbouwen of het terras in de tuin aan te pakken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is