Beleidsparticipatiestructuur handicap; alweer een stap gezet!

Door Tine van der Vloet op 24 mei 2018, over deze onderwerpen: Welzijn, Wonen, armoede, gelijke kansen
beleidsparticipatiestructuur handicap Tine van der Vloet

In het regeerakkoord werd destijds aangegeven dat een beleidsparticipatiestructuur handicap onder de SERV zou worden opgenomen. Na consultaties met het middenveld, waarin werd aangegeven dat een structuur onder de SERV niet breed werd gedragen, gaf de minister aan om naar andere mogelijkheden te kijken. Ondertussen gaf de minister aan dat de beleidsparticipatiestructuur handicap een plaats te willen geven onder GELIJKE RECHTEN VOOR IEDERE PERSOON MET EEN HANDICAP (GRIP vzw), de mensenrechtenorganisatie van en voor personen met een handicap.

Met deze toewijzing is opnieuw een belangrijke stap gezet om eindelijk van start te gaan. Het is de bedoeling om nog dit jaar van start te gaan.. Ook fundamenteel is dat er door minister Homans werkingsmiddelen van 350.000 euro per jaar worden voorzien, ook dat is iets wat voor deze regeerperiode nog niet gebeurde.

Wat voor mij belangrijk is, is dat de op te zetten structuur inhoudelijk onafhankelijk is en blijft. Ik kijk ernaar uit wanneer dit wordt uitgerold en wil ook die onafhankelijkheid van dichtbij opvolgen. Ik hoop ook dat de uitrol zo snel mogelijk gebeurt, want het is heel belangrijk dat mensen met een beperking een stem krijgen richting het beleid. Meer over mijn tussenkomst in het parlement kan je lezen via deze link.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is